Simple Homemade Berry Cake (Tasha Tudor’s Recipe) - Простий домашній пиріг із ягодами за рецептом Таші Тюдор
🍰 Simple Homemade Berry Cake (Tasha Tudor’s Recipe)
Yesterday I promised to share a cake recipe by Tasha Tudor.
I baked it in my air fryer, but a regular oven works just as well.
In the original version, Tasha used blueberries — fresh or frozen —
but I had frozen currants, and they turned out perfectly.
🧈 For the batter
-
150 g sugar (¾ cup)
-
50 g unsalted butter, softened (about ¼ stick)
-
320 g all-purpose flour (2 cups)
-
1 egg
-
120 ml milk (½ cup)
-
2 ½ tsp baking powder (I used a little less)
-
½ tsp salt
-
260 g berries (about 2 ¼ cups — blueberries, currants, or any you like)
-
½ tsp cinnamon
🍯 For the crumble topping
-
50 g unsalted butter, softened
-
150 g sugar (¾ cup)
-
80 g flour (½ cup)
-
½ tsp cinnamon
Directions
-
Combine sugar, salt, and cinnamon.
-
Add the egg and softened butter, and beat until smooth.
-
Dissolve baking powder in milk and pour into the mixture.
-
Add flour. The batter should be thick — like for pancakes — it should flow slowly, not run.
-
Gently fold in the berries, trying not to crush them.
Pour the batter into a greased baking pan.
-
Mix all the crumble ingredients until you get a moist, sandy texture. Sprinkle evenly over the top.
-
Bake for 30–40 minutes at 190 °C (375 °F), or until golden.
(It bakes a bit faster in an air fryer.)
🍇 Result
A soft, fragrant, cozy cake with juicy berries and a delicate crunch on top.
You can replace the berries with apples, plums, or pears — it will still be delicious.
A perfect recipe for cold days — simple, comforting, and wonderfully homey.
Enjoy! 💛
🍰 Простий домашній пиріг із ягодами за рецептом Таші Тюдор
Adapted from Tasha Tudor’s Blueberry Cake recipe
Учора обіцяла поділитися рецептом пирога від Таші Тюдор. Готувала його в аерогрилі, але звичайна духовка підходить не гірше. У класичному варіанті береться чорниця (свіжа або заморожена), але я мала під рукою лише смородину — теж чудово вийшло.
🧈 Тісто
-
Цукор — 150 г (¾ склянки)
-
Вершкове масло — 50 г (приблизно ¼ стандартної пачки, м’яке)
-
Борошно — 320 г (2 склянки)
-
Яйце — 1 шт.
-
Молоко — 120 мл (½ склянки)
-
Розпушувач — 2½ ч. ложки (можна трохи менше, якщо не любиш надто пухке тісто)
-
Сіль — ½ ч. ложки
-
Ягоди — 260 г (приблизно 2¼ склянки чорниці або смородини)
-
Кориця — ½ ч. ложки
🍯 Крихта для верху
-
Вершкове масло (м’яке) — 50 г
-
Цукор — 150 г (¾ склянки)
-
Борошно — 80 г (½ склянки)
-
Кориця — ½ ч. ложки
Приготування
-
Змішай цукор, сіль і корицю.
-
Додай яйце та м’яке масло, добре розітри до однорідності.
-
Розпушувач розмішай у молоці й влий у тісто.
-
Додай борошно. Консистенція має бути густою, як на оладки — тісто повинно текти, але повільно.
-
Обережно всип ягоди, перемішай, намагаючись не розчавити їх.
Вилий суміш у змащену форму.
-
Приготуй крихту: просто перетри всі інгредієнти до стану вологого піску й посип поверхню пирога.
-
Випікай 30–40 хвилин при 190°C (у духовці або аерогрилі).
У мене в аерогрилі пропікся трохи швидше.
🍇 Результат
Пиріг виходить дуже домашній, ароматний, із хрусткою скоринкою та соковитими ягодами. Можна замінити ягоди на яблука, сливи чи груші.
Простий і затишний рецепт для холодних днів — саме той, що пахне дитинством.Приємного апетиту 💛
-
-

.png)
Должно быть очень вкусно! Ягодные пироги вообще всегда вкусные, хоть с песочным тестом, хоть с бисквитным. Смородина очень ароматная, черника пресная, поэтому такой пирог с разными ягодами каждый раз будет как новый. Я пробовала добавлять в черничные пироги немного смородины - тоже хорошо, более ярко, хотя смородина очень перебивает вкус черники... Попробую этот рецепт в разных вариантах, спасибо!
ReplyDeleteЛюблю ягоды во всех их проявлениях :)
DeleteТак красиво и аппетитно этот пирог смотрится на фото, что слюни текут)
ReplyDeleteОля, а аромат какой, ели дождались пока испекся.
DeleteВмдно по фото, что это ужасно вкусно. Монитор что ли облизать?
ReplyDeleteГаля, сама иногда слюнками истекаю от фото рецептов. Вот вам ссылок накидаю на такую красоту, просто невозможно смотреть, особенно на ночь.
DeleteВкууусно!что тут еще скажешь!!
ReplyDeleteЭто да, прямо вот пишу и хочу опять такого пирога.
Delete